Bedrijfsyoga

In Japan is ontbijten net zo gebruikelijk als de dag gezamenlijk met je collega’s starten met yoga…

Overdreven? Niet dus.

Door toenemende werkdruk, elkaar snel opvolgende veranderingen in de organisatie zoals bijvoorbeeld een reorganisatie, of privéomstandigheden, kan de werkbelasting voor uw medewerkers snel oplopen of zelfs te groot worden.

Bedrijfsyoga helpt bij het in balans brengen, onderhouden en optimaliseren van de verhouding tussen belasting en belastbaarheid. Fysieke houdingen verlichten lichamelijke spanningen en stijfheid, bijvoorbeeld in de schouders en de rug. En kunnen het risico op bijvoorbeeld RSI-klachten verkleinen. Ademhalingsoefeningen en meditatie vangen de gevolgen op van mentale stress. Dit alles vanuit ontspanning en balans, zónder risico op blessures en met de garantie van een ontspannen, sterke geest in een flexibel en sterk lijf.

8 redenen waarom yoga een mooi cadeau is:

  1. yoga geeft je een beter fysieke conditie
  2. yoga verbetert concentratie
  3. yoga helpt je beter dealen met stress
  4. yoga verbetert het immuunsysteem
  5. yoga verbetert productiviteit
  6. yoga verbetert de algehele tevredenheid van werknemers
  7. yoga maakt je bewuster
  8. yoga helpt je om beter te slapen

Grote bedrijven als Apple en Google bieden al jarenlang mogelijkheden voor yoga, mindfulness en meditatie binnen het bedrijf omdat ze weten en geloven dat het ten goede komt aan het welzijn van hun werknemers en daarmee dus aan de organisatie.

Heeft u interesse om bedrijfsyoga op het werk te introduceren? Neem dan contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.