Over Krystle

Na een tijd zelf yogales te hebben gevolgd, wou ik zelf ook graag les gaan geven. Ik ben in 2018 naar India gegaan, om daar mijn 200 uur yoga teacher training te volgen.

Yoga is op mijn pad gekomen, toen mijn lichaam niet meer functioneerde zoals het zou moeten.
Ik heb vroeger een dansopleiding gevolgd, maar mijn lichaam begon te protesteren. Daar waar ballet het uiterste van je lichaam vergt, heeft yoga mij juist geleerd te luisteren naar mijn lichaam en het te accepteren dat het goed is zoals het is. Ik vind vele stijlen van yoga fijn, maar ashtanga yoga heeft wel mijn hart gestolen. Het fijne aan ashtanga yoga vind ik, dat het uit een vaste volgorde aan houdingen bestaat. Iets wat mij een extra stukje rust geeft en ik me daarom nog beter kan focussen op mijn ademhaling. Ook leert het mij om mijn grenzen te leren kennen en daar dan ook rekening mee te houden. Dit is ook wat mij motiveert om les te geven, om het lichaamsbewustzijn te verhogen bij anderen en hun te kunnen helpen om te gaan met ieder zijn eigen fysieke beperkingen.

Natuurlijk zitten er uitdagende poses in ashtanga yoga. Poses die ik tot op heden nog niet kan en misschien wel nooit zal kunnen aannemen. Ik stel me dan ook vooral open voor wat ik wel kan en als ik minder aandacht besteedt aan mijn beperkingen dan pas benut ik de kracht van yoga.

“yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, maar om wat je leert op de weg naar beneden”.

Graag ontmoet ik jou tijdens mijn yogalessen om onze ervaringen te delen en samen hierin te groeien.

Liefs, Krystle