Nieuwsbrieven

Hier vind je onze meest recente nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 9 mei 2020

Rustig ontwaken uit onze slaap

Namasté Lieve yogi en yogini,

Momenteel start de maatschappij weer een beetje op. Vanaf 11 mei mogen wij weer samen oefenen in de buitenlucht, wij zullen gaan starten vanaf maandag 18 mei.

We gaan hier zorgvuldig mee om, we houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en als je je niet lekker voelt (in welke vorm dan ook) blijf je thuis. Voor de hygiëne is het natuurlijk fijn om je eigen yogamat mee te nemen, heb je die niet, dan hebben wij er één voor jou beschikbaar maar laat dat wel even weten. Je mag er vanuit gaan dat we naar locaties met veel ruimte gaan, de tijdstippen zorgvuldig uitkiezen (en in de gaten blijven houden ivm andere sportscholen die ook naar buiten gaan) en daarnaast mag je alleen deelnemen als je een geldig abonnement hebt en je jezelf vooraf inschrijft. Aanmelden kan vanaf 2 dagen tot 2 uur van te voren en afmelden dien je maximaal 12 uur van te voren te doen, zodat iemand op de wachtlijst een kans krijgt! We beginnen namelijk met maximaal acht deelnemers per les.

Eén abonnement t/m 31 augustus!

Om een voorzichtige, maar ook overzichtelijke start te maken en iedereen dezelfde mogelijkheden te bieden kiezen wij er nu voor om maar één soort abonnement aan te bieden, heel overzichtelijk en heel simpel. Een Zomerabonnement voor één les per week. Dit abonnement kost € 38,50 per maand en loopt t/m 31 augustus 2020.

Bij een voorzichtige start past volgens ons ook een gematigd les aanbod. We beginnen met drie lessen in de week en bij veel animo zullen we dit uitbreiden. Het is voor velen even zoeken wat past, een nieuw ritme of nieuwe structuur aanbrengen kost even tijd.

Door het afnemen van dit abonnement steun je ook direct onze school. We hebben als beginnende school in de afgelopen weken onze reserves nagenoeg volledig verbruikt.

We beseffen ons natuurlijk dat bij extreme weersomstandigheden (onweer) bijvoorbeeld het niet altijd lukt om les te geven of misschien mis je een keer een les in de week. Dit gaan we dan niet verrekenen, maar passen het rooster en/of het aantal deelnemers per les aan zodra dat te vaak gebeurd.

Wat betekent dit concreet….

ALLE ABONNEMENTEN ZIJN VERVALLEN!

Wil je weer gaan starten, sluit dan het Zomerabonnement af via het rooster of onze shop.

De strippen- en proeflessenkaarthouders kunnen die gewoon opmaken, nieuwe strippenkaarten kunnen niet meer gekocht worden dus mocht je kaart op zijn en je wilt door, dien je ook een Zomerabonnement af te sluiten.

Onze samenwerking met Yoga rust

Doordat beide studio’s opzoek zijn naar een nieuwe modus in deze vreemde tijd, hebben we besloten om de huidige vorm van samenwerking stop te zetten. We gaan mee met de flow en zullen in de toekomst bekijken of er weer mogelijkheden zijn om samen te werken. De leden van Yogaschool Lelystad die de ‘online’ lessen van Yoga rust willen blijven volgen, dienen een abonnement af te sluiten bij Yoga rust. De leden van Yoga rust die met de buitenlessen van Yogaschool Lelystad mee zouden willen doen, dienen het Zomerabonnement af te sluiten.

Een tipje van de sluier over onze nieuwe ideeën voor het najaar….

Het zijn spannende tijden voor iedereen, voor ons is dat niet anders dus ook wij moeten kijken of we de yogazaal wel aan kunnen houden (financieel).

Indien we dit wel hebben kunnen doen en we daadwerkelijk vanaf 1 september weer binnen les mogen geven, zal ons concept er anders uit gaan zien. Wij willen alle lessen in ‘blokken’ of wel in een soort ‘workshop’ vorm gaan geven. Dit betekent dat je kiest voor bijvoorbeeld een ‘Aerial Yoga’ workshop van 8 weken (kan korter of langer zijn) en daar betaal je in één keer voor. Je zit dan in een vaste groep dus je hebt altijd je plek. Uiteraard zullen er mogelijkheden binnen die specifieke workshop zijn om in te halen, wanneer je verhinderd bent. Zo zullen we dat voor alle soorten yoga lessen gaan doen. Er zullen waarschijnlijk ook combinaties komen.

Hoe het er precies uit gaat zien, horen jullie zodra dit aan de orde komt. Dit is dan ook een reden dat de strippenkaarten niet meer te koop zijn en alle huidige abonnementen zijn vervallen.

Het voordeel hiervan is dat iedereen een keuze heeft om even pauze te houden of om door te gaan.

Mochten je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op 🙂

Tot snel op de buiten mat.

Zonnige groetjes,

Erwin, Ilse en Anuska

Nieuwsbrief 22 april 2020

De nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn weer bekend gemaakt.

Wat betekent dit voor onze school?

Gesloten tot in ieder geval 20 mei. We hebben het in onze gesprekken natuurlijk over het vervolg, we praten, denken en delen en het verandert bijna per week of zelfs per dag. Niets lijkt meer zeker en de kracht van het NU wordt steeds duidelijker. Je leeft nu en je weet niet of alles morgen nog hetzelfde is. Dat is één van de lessen die we nu meekrijgen. De woorden normaal, veilig, gezondheid, contact en afstand, krijgen ineens een andere betekenis. Er ontstaan vragen zoals onder andere wat is 'normaal' en wat is 'veilig' ? etc.

Een tijd waarin overgave, verdraagzaamheid, doorzettingsvermogen en acceptatie ineens essentiële thema's blijken te zijn.

Verbinding_/_

Wat wij momenteel willen delen is dat we volledig meegaan in de flow van het NU. Dat betekent dat wanneer we langzaam (met een beetje verruiming) mogen opstarten, dat we ook werkelijk 'langzaam' zullen doen dus misschien met 1 of 2 lessen in de week en dan weer mee met de flow maar vooral zoals het voor ons goed voelt. Je kunt niet ineens vanuit 'ruststand' opveren en weer gaan 'rennen' en terug naar het oude, zo voelt dat voor ons helemaal niet en bovendien is er een nieuwe tijd aangebroken waarin het 'oude' niet meer past. De rivier stroomt door.....

Ook merken wij beiden bij onszelf de nog steeds aanwezige weerstand tegen de online 'gekte', die direct is ontstaan nadat de wereld met een ruk tot stilstand is gebracht. Moederaarde geeft ons een zeer duidelijke boodschap om te stoppen met waar we mee bezig zijn en tijd te nemen om te kijken of dit wel de juiste weg is (vanuit het groter geheel gezien) en of het anders kan zodat alles en iedereen, op alle levels, daar beter van wordt. Velen in de wereld zijn direct met hun hele hebben en houwen, overgestapt in de 'online trein' en doorgegaan. Voor ons voelde dat niet goed en dat is nog steeds zo.

Daarnaast voelen wij ons verbonden. We zijn jullie enorm dankbaar voor de mentale en financiële steun, sommige hebben aangeboden het abonnement te herstellen en anderen kopen een strippenkaart of cadeaubon om ons te steunen. Dat is geweldig om te ervaren!

Wij komen niet in aanmerking voor overheidssteun maar we prijzen ons gelukkig met het feit dat we een hele fijne verhuurder hebben (Centra Plaza) die ons een korting heeft gegeven op de huur. Zelf hebben we een goede buffer en zo verwachten we door deze periode heen te komen.

Hoe gaat het met je?

We hebben hier naar gevraagd in onze vorige nieuwsbrief. We krijgen hier niet veel reactie op, maar nog steeds zijn we echt benieuwd hoe het met jullie gaat? Misschien wil je iets laten weten of loop je ergens tegenaan waar we je bij kunnen helpen.

Yogabeoefening kan anders aanvoelen op dit moment, neem de tijd om zo nu en dan even te rekken en te strekken, om je lichaam even aandacht te geven. Iets stroever is ook echt niet erg.

Tijd van bezinning.

De stilte is zo gek nog niet...

Een warme en zonnige groet,

Erwin en Anuska

Nieuwsbrief 1 april 2020

'While we all settle in for this unexpected break from normal life, let's embrace this opportunity to focus our minds, strengthen our hearts, care for our bodies and be steadfast in love, kindness and compassion for those around us'

De nieuwe maatregelen zijn vandaag weer aangekondigd en we worden stilgezet tot 28 april.

Hoe is onze kijk op deze ongewone situatie en wat voor consequenties heeft dit.

Abonnementen:

Deze pauzeren wij tot 5 mei.

Strippenkaarten:

Deze verlengen we met nog 4 weken extra, had je twee strippenkaarten zijn deze gecombineerd naar één. Je raakt dus helemaal niets kwijt.

Voor vragen hierover neem je gewoon contact met ons op.

Waarom 5 mei?

Hier voelen wij ons goed bij, het is zo weer aangepast. 😉

Hoe ga jij hier mee om?

Onze 'Sarah' is terug uit Colombia en we hebben goeie gesprekken samen. Over hoe we het aanpakken en hoe we doorgaan, nu en na het corona tijdperk. We merken dat er veel gebeurd bij ons, Anuska die plotseling haar vakantie moest afbreken en terug moest naar Nederland en Erwin die vanuit een overvolle agenda ineens een rustige agenda heeft. In beide gevallen een plotselinge veranderende situatie en het heeft tijd en aandacht nodig om die periode door te komen en heldere keuzes te blijven maken. We voelen ons echt gesteund door jullie, door jullie stilte maar ook zeker door de lieve berichtjes.

Hoe ga jij eigenlijk om met deze situatie, denk je alleen maar aan hoe je kunt rondkomen straks, leef je in angst, doet het je niets of heb je vertrouwen en kun je ook op dit moment genieten van wat er is? Simpelweg een keuze maken om niets te doen is ingewikkelder dan het lijkt. Tijdelijk afstand nemen in welke situatie dan ook kan veel inzichten brengen.

Je mag het met ons delen als je wilt op wat voor manier dan ook.

Online yogalessen:

We hebben ondertussen getest met een online video programma en dat werkte prima. Wanneer we beginnen met de online lessen horen jullie nog, daar gaan we in een andere nieuwsbrief op in.

Voor nu vinden we het belangrijk om even rust te nemen en de vertwijfeling te voelen die er momenteel heerst. De regering die ons leven plat legt en de natuur die weer wil gaan bloeien. Het is vreemd dat juist nu onze wereld wordt verkleind, of toch niet ...?

'Yoga is geen oplossing, het is een manier van leven.'

Al met al is er iets gaande en niemand weet hoe het verder gaat. Wat we eigenlijk zien is dat we geen controle hebben, maar wel denken te hebben. Want net op het moment dat je denkt dat je controle hebt gebeurd er weer iets waardoor je die 'controle' weer verliest. Misschien een mooi moment om met de stroom mee te bewegen. Denk maar aan een rivier, ga je tegen de stroom in of laat je je meevoeren met alle pijnlijke momenten die daarbij horen. Je wereld is kleiner dan ooit, er vliegt gaan vliegtuig meer door de lucht en de straten zijn vrijwel leeg. Je hebt het met jezelf te doen dezer dagen en wij wensen je heel veel sterkte. Maar ook heel veel plezier met de dingen die je anders niet zou doen of nu met meer aandacht doet. Geniet van elkaar, van de mensen die je om je heen hebt. Neem echt de tijd om rustig aan te doen en stil te staan bij die ene persoon waar je nu niet bij in de buurt bent. Neem de tijd om terug te kijken en te zien waar je vandaan komt en hoe je nu in het leven staat. Dan mag je later de tijd nemen om weer vooruit te kijken.

Deze stilte is zo gek nog niet.

Namasté,

Anuska & Erwin

Nieuwsbrief 31 mei 2020

Lieve yogi,

Momenteel genieten we van onze buitenlessen. We treffen het enorm met de mooie weersomstandigheden! 
Er zijn al een aantal zeer enthousiaste yogi's die buiten op de mat staan of liggen en er kunnen er nog veel meer bij! Er is geen limiet op het aantal, maar we houden ons wel netjes aan de afstandsnormen. De locaties bieden voldoende ruimte hiervoor. Het boekingssysteem is hier nu op aangepast, dus schrijf je in en doe lekker mee 🙂 
Áls wij vanaf 1 juli weer binnen les mogen geven,  zal er ook een Aerial yogales in het rooster komen. In die les kunnen, in verband met de corona maatregelen, maximaal 5 deelnemers, dit natuurlijk om de afstand te waarborgen. De regels voor de binnenlessen zijn veel strenger dan voor de buitenlessen en wanneer duidelijk is hoe Centra Plaza dit gaat organiseren, zullen we de spelregels aan jullie uitleggen. Dit is zeker één van de redenen dat we hebben gekozen om tot en met september de buitenlessen voort te zetten.

Strippenkaart houders:
Met de keuzes die we tijdens de afgelopen tijd hebben gemaakt hebben we gezorgd dat de oude abonnementen gestopt werden zodat deze leden weer blanco konden kiezen om te beginnen. De strippenkaarten hebben we steeds verlengd en ook voor deze groep hebben we nu besloten om een einddatum aan de strippenkaarten te hangen. De kaarten zijn geldig t/m 30 september 2020. Na deze datum vervallen de overgebleven strippen. 

Deze keuze hebben we gemaakt met de wetenschap dat wij niet kunnen garanderen dat de strippen later opgemaakt kunnen worden. Voor de lessen die in de winter (vanaf oktober) binnen moeten gaan plaatsvinden, kunnen we totaal niet overzien hoe en óf dat gaat gebeuren. Immers is momenteel niets zeker, zowel inhoudelijk als financieel niet.
Zolang we buiten les kunnen geven, heeft iedereen ruimte genoeg om de afstand te bewaren en daarnaast tijd (4 maanden) genoeg om de strippen te gaan gebruiken. Het is écht heerlijk buiten en ook al heb je het gevoel dat je een buiten les niks vindt....kom het gewoon een keer uitproberen!! 🙂 het is super leuk om elkaar weer te zien en samen te zijn. Tegelijkertijd geeft de buitenlucht, de zon, de wind en het contact met de natuur, écht een extra dimensie aan de les! 

Met de mensen die nog een workshop in het vooruitzicht hebben, zoals Yin&Reiki én de Mindfulness, nemen we persoonlijk contact op, zodra we daar ideeën en/of oplossingen voor hebben. 

Wij hopen jullie snel te zien in één van onze lessen buiten en 'hopelijk' ook in de binnenles (vanaf 1 juli). Uiteraard stellen we jullie dan weer op de hoogte!! 

Gezien de vraag naar 'meer keren per week' mee te mogen doen, komt er een 'onbeperkt zomer abonnement' in onze shop te staan. Uiteraard zullen we, waar nodig, het aantal lessen uitbreidden! 

Voor nu willen we afsluiten met; Kom lekker buiten op de mat!! 🙂 🙂 

Lieve groetjes en Namasté,

Erwin en Anuska